STRELJAČKI KLUB "SOPOT"
EHRLICHOVA UL. BB
10010 ZAGREB, HRVATSKA
Tel. 01/6674-073
MB 3285561
Br. žiro računa: 2360000-1101445975

OSNUTAK KLUBA
Streljački klub "Sopot" osnovan je 21. rujna 1983. godine pod imenom Streljačko društvo "Sopot", a naziv je promijenjen prilikom preregistracije 10. travnja 1996. godine.
Klub je odmah nakon osnivanja započeo radom u prostoru bivšega Streljačkog društva "Dugave", a od jeseni 1984. za rad koristi prostor u Streljačkom klubu "Medveščak".
Na sadašnjoj lokaciji Klub djeluje od 6. svibnja 1986. godine.


UREĐENJE ZRAČNE STRELJANE
Prostor koji Klub sada koristi dodijelila mu je bivša Mjesna zajednica Sopot. To je tipski montažni objekt u kojemu je do 1973. bila prva samoposluga u naselju Sopot, a kasnije ga je Mjesna zajednica otkupila i predala lokalnoj omladinskoj organizaciji koja u njemu djelovala sve dok se nije ugasila 1984. godine. Prostor su preuredili u zračnu streljanu članovi Kluba vlastitim radom. Pet uređaja nosača meta poklonio je klubu Hrvatski streljački savez, a jedan gospođa Blanka Močibob. U novouređenom prostoru Klub je započeo radom 6. svibnja 1986. godine. Budući da je streljana bila premalena (u početku se gađalo s udaljenosti od samo 9 metara), kasnije je produžena i proširena, ali i sad je premalena za normalan rad. Cijeli objekt streljane ima površinu 90 m2, a od toga samo 75 m2 zauzima gađaonica, i društveni prostor koji Klub koristi. Jedna od osnovnih zadaća Kluba je pronalaženje novčanih sredstva koja bi se iskoristila za nabavu kvalitetnijeg oružja i opreme, plaćanje troškova natjecanja i poboljšanje uvjeta za treniranje u streljani. Klubu bi mnogo značilo kad bi mu se javio sponzor koji bi ga podržao.

ČLANOVI ORGANA KLUBA
PREDSJEDNIŠTVO: Vladimir Marić - predsjednik, Ivica Marjanović - podpredsjednik, Ante Banić - tajnik, Blanka Močibob - blagajnik, Zdravko Batinić, Miroslav Petrešević, Goran Šokec

NADZORNI ODBOR: Ante Sarjanović, Ivan Šulc, Ivan Sučić

ČASNI SUD: Matej Marić, Nenad Šafran, Davor Glavina

Četverogodišnji mandat članovima organa Kluba istječe 7. lipnja 2008. godine.

ČLANSTVO KLUBA (na dan 31. 12. 2005.)
Seniori: 11
Seniorke: 2
Juniori: 11
Juniorke: 2
Kadeti: 35
Kadetkinje: 15

Ukupno: 76

ŠPORTSKA ŠKOLA
U Klubu djeluju odjeli Športske škole streljaštva. Na zračnoj streljani u Sopotu vježba gađanje iz serijske zračne puške odjel iz OŠ Ive Andrića, a također i odjel standardnoga zračnog pištolja za učenike 7. - 8. razreda iz različitih osnovnih škola. Pod pokroviteljstvom Kluba djeluju i odjeli za gađanje iz serijske zračne puške u OŠ Zapruđe, OŠ Mladost i OŠ Gustava Krkleca.
Kad učenici iz navedenih osnovnih škola pokažu značajniji napredak, nastavljaju vježbati gađanje u klupskoj zračnoj streljani u Sopotu jer tu imaju bolje uvjete za daljnje napredovanje (najmanje 3 treninga tjedno, kvalitetnija oprema i oružje...).

ESC
HSS
Novi Zagreb online
olimp. discipline
Pilkguns - USA
Ponuda streljačke opreme
SD Centar - Zagreb
SD Končar Zagreb 1786
SD Končar-Zagreb 1786
SD Portorož
SD Trzin
SK "Kustošija"
SK Dalmacijacement
SK Medveščak
SSZ
Streljački savez Slovenije
Streljaštvo Zvonimir Turk
SUZ - Streljačka udruga Zagreba
vaše ime - poruka
Admin - Dođet u Klub, ispunite pristupnicu, platie članarinu (mjesečnu iligodišnju) i dolazite na treninge po dogovru.
Sunčica - kako da se upišem/učlanim?
vaše ime - poruka
Admin - Kod nas rekreativno ili aktivno trenirati mogu i djeca i odrasli.

vidi sve poruke